Werkwijze

 

In mijn praktijk kies ik voor een persoonlijke benadering.

De vrijgevestigde praktijk is daarvoor bij uitstek geschikt.

In plaats van indelen in diagnostische categorie├źn met een daaruit volgend standaard zorgtraject, zoals in grotere instellingen gebruikelijk is, probeer ik met mijn cli├źnten de hulpvraag in beeld te krijgen tegen de achtergrond van hun persoonlijkheid en persoonlijke omstandigheden. Het behandelplan dat daar uit voortkomt is specifiek toegespitst op deze hulpvraag. Als het mogelijk is geef ik de voorkeur aan psychotherapeutische interventies. Als het nodig is kan een medicamenteuze ondersteuning van de behandeling natuurlijk ook worden toegevoegd.

 

Bij kinderen en jeugdigen spelen ouders, gezin, school en vrijetijdsbesteding natuurlijk een grote rol. Bij volwassenen is dat niet anders, zij het dat niet iedereen een relatie of een gezin heeft, en dat school meestal vervangen is door werk. Vandaar dat er bij mij naast individueel therapeutische behandelingen ook gezinstherapeutische behandelingen en partnerrelatiebehandelingen mogelijk zijn.

de Praktijk

 

Ik heb een zelfstandig gevestigde praktijk centraal gelegen in de regio Kennemerland waar ik zowel met volwassenen als met kinderen en jeugdigen werk.

 

Doelgroep

 

In principe zijn kinderen, jeugdigen en volwassenen met psychische problemen van uiteenlopende aard welkom. Voor mensen met psychische problematiek waarvoor ze op ongebruikelijke tijdstippen acuut hulp nodig hebben geldt een beperking: aangezien ik als zelfstandige werk in mijn praktijk zijn deze mensen beter af bij een instelling met een permanente achterwachtregeling.

 

Adres

Karel Doormanlaan 23

2111 XC Aerdenhout

 

A.A. Tusenius

 

psychiater

kinder- en jeugdpsychiater

psychoterapeut

Contracten

 

Met bijna alle verzekeraars heb ik een contract. Dat betekent dat er, behoudens de eigen bijdrage die door de verzekering wordt ingehouden, voor verzekerde zorg verder geen kosten voor u zijn.

 

Wachttijd

 

In het algemeen lukt het om de wachttijd voor een eerste gesprek te beperken tot uiterlijk 3 weken.

 

Afspraak en informatie

 

U kunt een afspraak maken vanaf 8 uur in de ochtend tot vroeg in de avond. Ook afspraken op de zaterdagochtend behoren tot de mogelijkheden.

 

telefoon   023 - 521 96 46

 

<<<

 

terug naar vorige pagina